Coachingspraktijk Angela Hesseling

Een cliënt met tinnitus kwam bij mij, nadat de arts had gezegd dat hij er maar mee moest leren leven...

10 oktober
Hij stapte blanco bij mij de praktijk binnen en stond open voor de mogelijkheid om tóch het indringende en irritante geluid de baas te kunnen worden. Het geluid was hoog en was op bepaalde momenten in heftigheid aanwezig in zijn hoofd. Tijdens de eerste afspraak hebben we eerst de lading van een grote angst eraf gehaald. Dit 'overbelastte' min of meer zijn hersenen. Een paar dagen daarna belden we met elkaar. Hij voelde zich rustiger en durfde het daarom aan om verder te gaan. 

Lees meer >>>


Leren HOE te leren voor de eindexamens

20 mei
De eindexamens zijn in volle gang. Binnen mijn praktijk ervaar ik dat jongeren vaak slim genoeg zijn om op hun eigen niveau te willen leren, maar vaak niet weten welke manieren er zijn en welke specifiek bij hen past. Ze lopen vast, hebben geen zelfvertrouwen meer en het zelfbeeld daalt, waardoor de motivatie compleet verdwijnt. Heel logisch toch?! De Ikleerleren-training voorkomt al veel mogelijke problemen.

Lees meer >>>

Hoofd opruimen werkt positief door op gezondheid

2 april
Helemáál wanneer je daarna onderstaand bericht ontvangt. Ze heeft al jaren geleden een vreselijk verlies van haar dierbaren meegemaakt en dat had ook grote gevolgen voor haar gezondheid in het verwerkingsproces. De eigen regie over je eigen hoofd werkt positief door op gezondheid. Dat blijkt ook hier maar weer uit!
" Elke dag kijk ik op de tekening van het hoofd. Ik voel me heel anders. Nogmaals heel hartelijk dank hiervoor en hoop dat het zo blijft." Je volle hoofd opruimen is een cadeautje voor jezelf. 

Lees meer >>>


Rust in het hoofd en geen spanning meer in buik

17 augustus
"Angela heeft rust in mijn hoofd gegeven die ik zelf nooit had kunnen creëren. Ruimte en rust krijgen in mijn hoofd is iets dat ik altijd lastig heb gevonden. Ik gun mezelf vaak geen tijd om dit te creëren. Ik beschouw mezelf dan ook als echte ‘over-denker’. Door dit vele denken zijn bij mij angsten ontstaan, zowel voor de toekomst als voor het heden. Door eindeloze gedachten vind ik het lastig om rust te vinden en te werken aan deze angsten. Angela heeft die rust en ruimte mogelijk weten te maken middels de MatriX-methode. Ik ben erg verrast door de techniek die zij toepast en hoe goed het werkt. Ik zou iedereen aanraden om open te staan voor deze methode. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit voor iedereen heel nuttig kan zijn!"

Lees meer >>>


Blijvend resultaat dankzij MatriXmethode

19 mei
"Angela, wat ben ik opgelucht dat mijn dochter blij en enthousiast terug kwam nadat ze bij jou was geweest! Ze was vrolijk en blij dat ze dit had gedaan. Ze voelde zich gelijk anders en vertelde op de terugweg enthousiast over jouw aanpak van helpen. Angela, ik hoop dat ze het examen goed in gaat. Dank je wel dat je hierin al geslaagd bent om mijn dochter een ander gevoel te geven! Een paar weken later zie ik nog steeds een vrolijke opgewekte dochter!"

Lees meer >>>

 


Jarenlang bij een psycholoog en nu na 3 keer rust in het hoofd

22 april
"Voordat ik hier kwam heb ik een aantal jaren bij psychologen gelopen en dit had geen effect. Nu ik deze coaching heb gehad met de MatriXmethode ben ik na 3 keer van mijn problemen af. Ik raad deze methode iedereen aan die hulp nodig heeft. Het is een onwijs fijne methode waarmee je niet over je problemen hoeft te praten, zodat je het niet nog eens hoeft te beleven. Angela is een hele lieve vrouw en heeft geduld en begrip voor je. Ze heeft mij met veel liefde geholpen en daar ben ik haar erg dankbaar voor."

Lees meer >>>


Cliënt krijgt stap voor stap regie over haar eigen hoofd terug

2 april 2021
Het meisje kwam voor een afspraak in mijn praktijk. In haar ogen stonden tranen, zo zag ik al meteen bij binnenkomst. Ze zag het allemaal niet meer zo zitten en samen met haar moeder verwoordde ze dit. Er was al zoveel geprobeerd en het vertrouwen dat ook maar iets haar kon helpen was weg. Ze had zoveel problemen in haar hoofd vol negatieve gedachten. En daar al zo vaak over moeten praten! Ze was bang dat ik de zoveelste was en dat wilde ze niet meer. Haar beeld over mij was gevormd.... 

Lees meer >>>

 

Dankbare cliënt zet negatieve gevoelens om in positieve gedachten

26 maart 2021
"Al jaren loop ik met een vol hoofd: een mengeling van fijne gedachten, verdriet, werk, fijne gevoelens, negatieve gedachten, negatieve gevoelens, nieuwe ideeën voor thuis en werk, planningen, boosheid. Mijn manier om met name de negatieve gevoelens (vooral boosheid) wat te laten afvloeien is hardlopen, veel hardlopen. De buitenlucht en de beweging geeft ook ruimte in mijn hoofd. Ik merk wel dat effect van hardlopen minder lang duurde; dus nog maar vaker hardlopen."

Leer meer >>>


Vol hoofd opgeruimd middels MatriXmethode

19 maart 2021
Onlangs heb ik het volle hoofd opgeruimd van een jongen die aangaf erg veel in zijn hoofd te hebben. Ik merkte het al aan de drukke manier van praten. Hij wilde mij alles wel vertellen! M.b.v. de MatriXmethode bedacht hij een eigen plek binnen of buiten zijn hoofd waar het ook weer gemakkelijk terug te vinden is. Zo ruimde hij zijn hele hoofd op. 

Lees meer >>>


Rust en ruimte terug in het hoofd van een ADHD'er

12 maart 2021
"Angela hanteert de Matrixmethode met enthousiasme en liet me kennismaken met het hoofdopruimmodel, omdat ze overtuigd was dat het mijn adhd hupsaké hoofd wellicht ruimte en dus rust zou geven. Ik zou Angela absoluut aanbevelen!"

Leer meer >>>


Kan jouw kind (analoog) klokkijken? 

18 januari 2021
Een jongen kwam steeds te laat op school. Herhaaldelijk werd hij hierop gewezen. Zijn moeder bleek niet in staat te zijn hem hierin te begeleiden... Ik vroeg hem: 'Kun jij klokkijken?' Schuchter en met lichte schaamte antwoordde hij: Euh, een beetje, maar eigenlijk niet... Wil je het leren, vroeg ik? Dan kun je zelf een wekker zetten en op tijd opstaan, zodat je op tijd op school bent?

Lees meer >>>


PTSS en paniekaanvallen verholpen door MatriXmethode

22 november 2019
"Ik ben doorgestuurd naar Angela, omdat ik erg last had van PTSS angst en paniekaanvallen. In de 14 jaar zoveel therapieën gehad waarbij ik tijdelijk verbetering zag, maar al snel weer terug viel in de negatieve cirkel en er niet uitkwam. De eerste keer in de praktijk voelde gelijk heel fijn en was erg spontaan. Het idee bij Angela dat ik zelf mocht weten wat ik mocht vertellen en niet wilde vertellen voelde al erg vertrouwd. Voor het eerst in 14 jaar geleerd mijn volle hoofd op te ruimen en daarna begonnen met de MatriX. En na maar 4 behandelingen was ik van mijn PTSS angst en paniekaanvallen af!"

Lees meer >>>Weet jij van je kind of hij/zij het alfabet goed op kan schrijven?

10 november 2019
Veel kinderen met taal/spellingproblemen hebben het alfabet niet goed opgeslagen in hun hoofd. Zo maakte ik het volgende mee tijdens mijn begeleiding bij een kind: Ik vroeg: "Kun jij het alfabet opschrijven?" Ja hoor, hij ging vol overtuiging aan de slag. Ik volgde hem tijdens het schrijven, waarin hij aan één stuk door schreef. Toen hij bij 'xyz' was, nam ik het woord, maar hij zei: "Ik ben nog lang niet klaar"... en schreef ijverig verder. Ik liet hem zijn ding doen en wachtte af...

Lees meer >>>
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn