Coachingspraktijk Angela Hesseling

Een cliënt met tinnitus kwam bij mij, nadat de arts had gezegd dat hij er maar mee moest leren leven...

Hij stapte blanco bij mij de praktijk binnen en stond open voor de mogelijkheid om tóch het indringende en irritante geluid de baas te kunnen worden. Het geluid was hoog en was op bepaalde momenten in heftigheid aanwezig in zijn hoofd. Tijdens de eerste afspraak hebben we eerst de lading van een grote angst eraf gehaald. Dit 'overbelastte' min of meer zijn hersenen.

Een paar dagen daarna belden we met elkaar. Hij voelde zich rustiger en durfde het daarom aan om verder te gaan, want het geluid was er nog. Vooral ook wanneer hij moe was. Er volgde een tweede afspraak waarin hij de hoge, harde 'piep' zelf lager, zachter en daardoor veel minder irritant maakte, zodat het, op de achtergrond aanwezig, acceptabel werd en daardoor zijn leven niet meer beheerst.

Het vergt concentratie, maar het lukt hem zelf het geluid te reduceren en het te veranderen. Voor nu is dit oké en in een telefoongesprek gaf hij aan hoe blij hij hiermee al is en hoe het heeft hem verwonderd dat dit mogelijk is! Voor mij zo fijn om te kunnen helpen en bij te kunnen dragen aan een leefbaar leven. Dat geeft me veel voldoening van mijn werk!

Zijn deze klachten herkenbaar voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of een eerste afspraak. 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn