Coachingspraktijk Angela Hesseling

Over mij

Ik help kinderen, jongeren en volwassenen, zodat ze weer ‘lekker in hun vel’ zitten. Kinderen die hun zelfvertrouwen hebben verloren, met name ook in hun schoolleerproces, help ik door hen te leren HOE te leren. Zowel kinderen, jongeren als ook volwassenen hebben vaak last van een ‘vol hoofd’ waarbij angsten, trauma’s, leer- en gedragsproblemen en ook onverklaarbare lichamelijke klachten hun dagelijks leven beïnvloeden. 

Ik begeleid hen hierin, zodat ze de regie over hun eigen hoofd weer terug vinden. Hierdoor komt er rust in het hoofd en in het lijf en kunnen ze weer snel en op een zorgeloze manier functioneren.

"Hoi, wat leuk dat je op mijn website kijkt!"

 

Mijn naam is Angela Hesseling en ik woon in Doetinchem. Na ruim 30 jaar ervaring als leerkracht op de basisschool in alle groepen ben ik sinds een jaar weer terug bij waar ik in mijn begincarrière in het onderwijs begon, namelijk vakleerkracht muziek zijn. 

Dit kwam precies op tijd op mijn pad, omdat ik geen voldoening meer voelde om met een grote groep kinderen binnen het huidige onderwijssysteem iedereen die aandacht en tijd te kunnen geven die ieder kind juist zo verdient. Eigenlijk wist ik 10 jaar geleden al dat ik iets meer wilde betekenen voor het kind dan alleen de leerprestaties op het gebied van rekenen, spelling en taal. Ik zag immers bij binnenkomst al of een kind ‘lekker in zijn of haar vel’ zat, los van dat wat hij/zij op leergebied nodig had. Als leerkracht kon ik op dit gebied niet elk kind individueel bieden wat hij of zij verdient. Ik ben mijzelf gaan verrijken met dat waar mijn kwaliteit zit, datgene doen waar ik goed in ben! Ik volgde diverse studies, trainingen en workshops op het gebied van kindercoaching (o.a. bij Tea Adema), startte mijn praktijk en hielp daar, naast mijn baan in het onderwijs, kinderen en jongeren waar ik kon.

Door ‘Ik Leer Leren - trainer’ te worden, waardoor ik kinderen kon leren HOE te leren, kreeg daarbinnen de beelddenkende leerstijl steeds meer vorm. Ik ging me verdiepen in die interessante rechterhersenhelft en de kwaliteiten die daarbij horen. En wauw, daar ging een nieuwe wereld voor mij open, waardoor ik wist dat ik deze groep specifiek ‘in plaatjes’ lerende kinderen anders les wilde gaan geven.

Het liefst wilde ik alles toepassen op mijn klas en vorm geven binnen het onderwijs én binnen mijn praktijk. Echter, toen ik weer voor de klas kwam en genoodzaakt was om meer dagen te gaan werken, was mijn week wederom gevuld met schoolzaken en kon ik mijn praktijk thuis niet de boost geven die ik zo graag wilde. En dit, terwijl ik in de groep zag dat echt ieder kind anders leert en daardoor soms dingen niet lukken, gewoonweg omdat de leerstijl niet past bij, of nog niet ontdekt is door het kind.

Nu ik voornamelijk nog muzieklessen binnen het basisonderwijs geef en ik daar ook veel ‘zie’ hoe het gedrag, naast muzikaliteit, zichtbaar is, heb ik meer tijd én energie voor dat wat ik het liefst doe: Mensen helpen om hun leven positief in te kunnen kleuren, waardoor er rust en ruimte in hun hoofd en lijf komt, juist door ze het zelf te laten ontdekken. 

"Inmiddels help ik dus ook volwassenen met positieve resultaten! Hoe?"

In november 2019 heb ik de training voor MatriXprofessional bij Ingrid Stoop gevolgd. Dit wilde ik al zo lang, de MatriXmethode toepassen, zodat ik mensen en dus ook volwassenen kan helpen om zelf weer rust in hun volle hoofd te laten krijgen!

Nu begeleid ik naast kinderen, ook veel volwassenen om rust in hun hoofd te creëren middels de MatriXmethode. Bij ons, volwassen mensen, gaat het ook niet altijd zonder slag of stoot in het dagelijks leven en kampen we met ‘volle hoofden’ waar angsten, trauma’s en ook vaak onverklaarbare (lichamelijke) klachten een rol kunnen spelen.

Hoe mooi is het, dat ik hier nu ‘de lading af kan halen’ en een lang vastgezeten probleem doelgericht met behulp van je eigen brein, zonder er (weer) eindeloos over te moeten praten, kan oplossen voor altijd! 

"Snel, doeltreffend en blijvend!"

Een fantastische tool, die uitstekend aansluit bij alles wat ik tot nu toe aan studies, trainingen en workshops gedaan heb. De kers op de taart! Mijn voldoening in dat wat ik voor mezelf in mijn baan voor een groep in het onderwijs zo miste! Inmiddels ben ik al meer dan 8 jaar trotse eigenaar van Coachingspraktijk Angela Hesseling!

Daarnaast ben ik een ochtend in de week werkzaam op basisschool Octa, waar ik met veel voldoening en succes kinderen help die op emotioneel (EQ) of op intellectueel (IQ) gebied problemen ondervinden. Kortdurend, doeltreffend en met blijvend resultaat ga ik met deze kinderen aan de slag. Hier help ik kinderen met een vol hoofd opruimen of met allerlei soorten angsten en met leer- en gedragsproblemen oplossen, zodat zij hun zelfvertrouwen terug krijgen en weer verder kunnen. Hoe fijn is dat? Ik vind het fantastisch dat er op deze basisschool aandacht en zorg voor is, zodat ik tijdens de inloopmiddag, samen met specialisten in logopedie, sport en beweging, kinderfysiotherapie, mocht laten zien en uitleggen waar mijn passie naar uit gaat, want kinderen die lekker in hun vel zitten komen tot leren! En dat gun ik ze zo! 🍀

Mijn coachingspraktijk draait op tijden dat ik niet werkzaam ben binnen het (muziek)onderwijs. Het geeft mij veel voldoening in combinatie met mijn muzikale baan in het onderwijs, waardoor ik mijn doel voor nu heb behaald!

Als je me beter zou kennen dan zou je weten dat ik;

-       mijn hele leven al met muziek en zingen bezig ben.
-       vroeger al ‘juffrouwtje’ speelde voor een klas met alleen mijn zusje als leerling.
-       ooit toelatingsexamen heb gedaan voor het conservatorium met klassiek orgel.
-       een prachtige, superlieve volwassen dochter heb.
-       na een scheiding ben gaan ontdekken wie Angela nou eigenlijk écht is en wat ze wil.
-       heel veel van dieren houd, met name van mijn twee katten, Simba en Senna
-       een duo vorm met een gitarist, zodat we binnenkort een keer kunnen optreden.
-       muziekfestivals en concerten erg gaaf vind.
-       graag een wijntje drink, op een terrasje of in mijn tuin, het liefst met vrienden om me heen.
-       bij mooi weer ook een extra zonnig humeur heb en dan graag in de tuin zit
-       van lekker eten houd en van uit eten gaan erg blij kan worden.
-       steeds meer oog voor de natuur krijg, waarschijnlijk heb ik dat van mijn vader meegekregen.
-       altijd in oplossingen denk en nooit in problemen.
-       mij goed in de belevingswereld van kinderen en volwassenen kan verplaatsen.
-       af en toe ook wel eens bang ben dat ik 'later' niet genoeg uit mijn leven heb gehaald.
-       daardoor nu ook écht mijn passie van mijn coachingspraktijk waar wil maken.
-       mijn persoonlijke motto ‘You only live once!’ is. E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn