Coachingspraktijk Angela Hesseling

Kan jouw kind (analoog) klokkijken? 

18 januari 2021
Een jongen kwam steeds te laat op school. Herhaaldelijk werd hij hierop gewezen. Zijn moeder bleek niet in staat te zijn hem hierin te begeleiden... Ik vroeg hem: "Kun jij klokkijken?" Schuchter en met lichte schaamte antwoordde hij: "Euh, een beetje, maar eigenlijk niet..." "Wil je het leren, vroeg ik? Dan kun je zelf een wekker zetten en op tijd opstaan, zodat je op tijd op school bent?"

Drie kwartier later kon hij het en de trots en ongeloof zag ik op zijn gezicht toen hij opgelucht zei: "Oh, zit dat zo!" Nog even afgestemd op inzicht in tijdsbesef en schooltijden en de volgende dag zag ik hem op tijd de school binnen wandelen. In het voorbij gaan gaf ik hem een knipoog. Een vette smile zag ik op zijn gezicht!

Het lijkt voor ons zo vanzelfsprekend, maar ook in mijn praktijk ervaar ik dat dit echt niet zo is. Ook kinderen in de bovenbouw blijken niet altijd het klokkijken te beheersen. Hoe voelt dat voor een kind en wat doet dit met het zelfvertrouwen wanneer dit nog maar steeds niet lukt? 

Met vaak slechts één keer coaching lukt dit bij mij in de praktijk wel, zo ervaar ik het telkens weer. Het moment, dat ik zie dat bij een kind het inzicht komt, is iedere keer weer fantastisch! Niet ieder kind leert op dezelfde manier, maar er is absoluut een manier, zo blijkt!

Heeft jouw kind hier ook problemen mee en lukt het nog maar steeds niet om te kunnen klokkijken?
Ik leer het jouw kind vaak al met één keer coaching. Best handig als straks de scholen weer open gaan, toch?!  

Bel gerust of neem contact met me op voor meer informatie middels het contactformulier.

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn