Coachingspraktijk Angela Hesseling

Ik Leer Leren - training

Middels de Ik Leer Leren - training leer ik kinderen en jongeren alles ontdekken over hun eigen manier van leren, hun eigen specifieke leerstijl, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.
De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel kinderen leren HOE te leren. Vakinhoudelijk wordt dus bij deze training niet ingegaan, want dit volgt vanzelf wanneer ze weten HOE ze het leren aan kunnen pakken.

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk is voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet gaat het leren vaak bij veel kinderen gepaard met stress en tegenvallende schoolresultaten, waardoor er geen zelfvertrouwen meer is.
Dit is juist de basis om goed te kunnen leren.

Voor wie is de Ik Leer leren - training geschikt?
De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet vanzelf gaat, jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen en bij tegenvallende schoolresultaten.

Wat ik kan betekenen:
-       Individuele Ik Leer Leren - training, waarbij je kind de gehele training kan volgen. Ook een specifieke hulpvraag, zoals bijvoorbeeld ‘faalangst’, ‘motivatie’, ‘plannen en organiseren’ kan aangepakt worden.

-       In groepjes van 4 tot maximaal 8 kinderen. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.
Elke bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met mij (gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer) hun persoonlijke leerstrategie.
De bijeenkomst wordt telkens afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar ook nog eens veel leuker!

-       Het is eveneens mogelijk de Ik Leer Leren - training op school te komen geven voor een groep kinderen/ jongeren. Vraag hiervoor een specifiek afgestemde offerte op.

Ervaringen van een kind over deze training: 

“Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Ik ben daarom nu ook niet meer zo onzeker. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestresst en heb ik ook nog tijd over voor andere, leuke dingen.”

Ervaringen van een ouder over deze training:
“Onze dochter heeft veel aan de Ik Leer Leren-training gehad. Het blijkt dat samenvattingen maken voor haar helemaal niet goed werkt. Wat zijn we blij met de tips over bijvoorbeeld het maken van een mindmap. Ook zoekt ze nu regelmatig filmpjes op en zo leert ze veel makkelijker. Er is weer rust en gezelligheid in huis!”


Neem voor aanvullende informatie ook een kijkje op de website: 

www.ikleerleren.nl

Bekijk ook onderstaande video over de Ik Leer Leren - training:

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn